Çay Demleme Atölyesi
5 Aralık Salı günü düzenlediğimiz "Matcha nasıl demlenir?" etkinliğimizde Naoki Yamamoto ile Matcha demlemeyi öğrendik ve getirdiği kimonoları deneyerek eğlenceli vakit geçirdik.
Etkinlikte Naoki Yamamoto ilk olarak bize Matcha demlemek için getirdiği malzemeleri tanıttı ve bu malzemelerin ne işe yaradıklarını anlattı. Daha sonrasında karşısına bir kişi rica etti ve seramoni için eşyalarını çıkardı. Karşılıklı olarak selam verdikten sonra Japon kültürüne özgü mendil katlama yöntemini bize gösterdi ve katladığı mendille çıkardığı eşyaları belirli silme yolları ile temizledi. Temizleme işlemini bitirdikten sonra kasesine matchayı aldı ve üstüne kaynar suyu ekleyip özel fırçası ile çırpmaya başladı. Çayın hazır olduğundan emin olduktan sonra karşısındaki kişiye matchayı ikram etti. Matchayı alan kişi hafif üste doğru tutarak teşekkür etti ve matchanın tadına baktı. Tadım yapılırken Naoki Yamamoto matcha bitmeden höpürdetmenin hazırlayan kişinin emeğine karşılık bir saygı olduğunu ve bunun önemsendiğini belirtti. İlk seramoni bittikten sonra çekiliş ile birkaç kişi daha matcha demleme şansı yakaladı. Bu seramoni onlar için de sıfırdan tekrarlandı.
Seramoniler bittikten sonra hep birlikte bir şeyler atıştırırken NaokiYamamoto ile Japonya kültürü ve eczacılık hakkında sohbet ettik. Sohbetimiz bir yandan devam ederken isteyenler kimono ile fotoğraf çekindi. Etkinliğimizin sonlarına doğru mekandan ayrılmadan önce de Naoki Yamamoto'ya geldiği için teşekkür edip onun için hazırladığımız hediyeyi verdik.
Yorumlar
Yorum Gönder